A havi menümre feltettem ezt az ételt, melyet még sosem készítettem ugyan, de kíváncsi voltam rá. Félve készítettem el, mert párom nem igazán kedveli a hús nélküli ételeket, de reméltem a benne lévő bacont elfogadja húsnak! 🙂
Hozzávalók:
200 g szeletelt vagy előre felkockázott bacon
3 tömlős sajt
15 dkg reszelt sajt – bármilyen
10 lasagne lap, vagy cannelloni tészta
3 tojás
só, bors fokhagyma vagy fokhagymapor
vaj vagy margarin
Elkészítése:
A kis kockákra vágott bacont megpirítjuk a fokhagymával, közben feltesszük a tészta vizét.
Közben a sajtokat, a tojásokat, a sót és a borsot egy tálban összekeverjük.
A tésztát 5-6 percig fűzzük! ne sokáig, hiszen csak tekerhető állapotig kell főznünk. A vízben próbáljuk főzés közben szétszedni őket, mert össze fog ragadni, én ahogy kész volt, egyenként tiszta konyharuhára szedtem, mert utánna is ragad.
Jöhet az összeállítás: a tészta egyik végébe kb egy púpos evőkanálnyi szószt teszünk, feltekerjük, és egy vajazott tepsibe tesszük egymás mellé. a tetejére ha marad szósz rákenhetjük, sajttal megszórhatjuk.
Sütőben 40 percig sütjük fólia alatt, lehetőség szerint légkeverésesben alul-felül sütési módban 180-200 fokon! Ha meg akarjuk pirítani a tetejét, akkor fólia nélkül is süssük egy kicsit!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: