Színes mindennapok

Sonkás – sajtos cannelloni

A havi menümre feltettem ezt az ételt, melyet még sosem készítettem ugyan, de kíváncsi voltam rá. Félve készítettem el, mert párom nem igazán kedveli a hús nélküli ételeket, de reméltem a benne lévő bacont elfogadja húsnak! 🙂

Hozzávalók:

200 g szeletelt vagy előre felkockázott bacon

3 tömlős sajt

15 dkg reszelt sajt – bármilyen

10 lasagne lap, vagy cannelloni tészta

3 tojás

só, bors fokhagyma vagy fokhagymapor

vaj vagy margarin

 

Elkészítése:

A kis kockákra vágott bacont megpirítjuk a fokhagymával, közben feltesszük a tészta vizét.

Közben a sajtokat, a tojásokat, a sót és a borsot egy tálban összekeverjük.

A tésztát 5-6 percig fűzzük! ne sokáig, hiszen csak tekerhető állapotig kell főznünk. A vízben próbáljuk főzés közben szétszedni őket, mert össze fog ragadni, én ahogy kész volt, egyenként tiszta konyharuhára szedtem, mert utánna is ragad.

Jöhet az összeállítás: a tészta egyik végébe kb egy púpos evőkanálnyi szószt teszünk, feltekerjük, és egy vajazott tepsibe tesszük egymás mellé. a tetejére ha marad szósz rákenhetjük, sajttal megszórhatjuk.

Sütőben 40 percig sütjük fólia alatt, lehetőség szerint légkeverésesben alul-felül sütési módban 180-200 fokon! Ha meg akarjuk pirítani a tetejét, akkor fólia nélkül is süssük egy kicsit!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!