Nyáron beszereztem egy pár fűszernövényt, de vagy nem volt alkalmam velük dolgozni, vagy elfelejtettem. Ez az első olyan étkem, amiben saját termesztésű fűszer van.
Hozzávalók: 0,5 kg csirkemell nagyobb kockákra vágva, olaj, 5 dkg liszt, 1 db leveskocka, 2 dl 10%os főzőtejszín ( vagy 20%os tejszín + 1-1,5 dl tej) só, bors, bazsalikom
Elkészítése: A húst megforgatjuk a lisztben, majd egy kis olajon félig átsütjük. Ezután felöntjük vízzel, annyira, hogy ellepje a húst, dobunk bele egy leveskockát, sózzuk, borsozzuk, és meghintjük bazsalikommal. Kb 20-30 perc alatt puhára fő, ekkor a maradék lisztet és a tejszínt összekeverjük, és ráöntjük a húsra. Még egyszer átforraljuk. Ha nagyon besűrűsödne, akkor hígíthatjuk ízlés szerint tejjel.
Rizzsel, burgonyakrokettel, burgonyagombóccal vagy gnocchival tálaljuk.
A legtöbb idő az amíg a húst felkockázom, a többi már megy magától, nem kell mellette állni, így marad időnk minden másra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: