Színes mindennapok

Gombás – lecsós pörkölt

Egy nagyon egyszerű receptet hoztam nektek! az alapanyagok előkészítése a legtöbb idő, a főzéskor már nem is kell mellette állni, így nyugodtan tudtok mellette bármit végezni!

Hozzávalók: 0,5 kg kockázott sertés hús, 1 vöröshagyma, 1 üveg lecsó, 1 üveg gomba, só, bors, pirospaprika, olaj v zsír

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát kis olajon vagy zsíron megpirítjuk, ehhez hozzáadjuk a kockázott húst. Amikor már kifehéredett, akkor levesszük a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát, sót és borsot, összekavarjuk, és egy picit visszatesszük a tűzre, de nem sokáig, nehogy a paprika megégjen. Ezután hozzá önjük a lecsót, és a lecsöpögtetett gombát, és annyi vizet, hogy teljesen ellepje. Így főzzük készre. Nekem kb 1 óra volt, de ez a hústól függően változhat. Én rizzsel tálaltam.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!