Színes mindennapok

Tepsis virslis spagetti

Ez az egyik kedvenc ételem, főként akkor szoktam főzni, amikor több napot dolgozom, mert ilyenkor ezt több napig is tudom enni!

Hozzávalók: 1 nagy pohár tejföl, 1 ek mustár, 2 ek majonéz, 1 tk őrölt paprika, 1 cs cukor, 1 cs só, 1 cs bors, fél csomag spagetti tészta, 10 dkg sajt, 4 pár virsli

Megfőzzük a tésztát, közben elkészítjük a mártást! A tejfölt, a mustárt, a majonézt, a sót, borsot, cukrot és a paprikát összekeverem, és közepes lángon összemelegítem. Nem szabad felforralni, mert akkor a tejfölnek kellemetlen állaga lesz. Ilyenkor a mustár fajtájától függően még cukrozom, hogy ne legyen savanyú. Ha átmelegedett, akkor leveszem a tűzről, és hozzáteszem a karikára vágott virslit. Nem kell előtte megfőzni, a sütőben majd átsül. Ha elkészült a tészta, akkor egy margarinozott tepsibe teszem a mártással együtt, alaposan összeforgatom, reszelt sajtot szórok a tetejére! 180°C-on 15 perc alatt átsütöm.

Ezt a receptet sűrűn variálom, hisz ha van otthon füstölt vagy másmilyen sajt, akkor azt is teszek bele. Ha van kedvem akkor teszek bele karikára vágott hagymát, vagy a mártásba teszek fokhagymasót. De virsli helyett párizsit vagy sonkát is lehet tenni.

Jó étvágyat hozzá!!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!