Egy eszméletlenül finom, egyszerűen elkészíthető kekszet írok le nektek. Hamar elkészül, bár általában nyakig csokis vagyok tőle! De ennek ellenére is nagyon megéri!
Hozzávalók a csokishoz: 0,2 kg cukor, 0,25 kg margarin, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliacukor, 4 ek kakaópor, 0,35 kg liszt, 0,3 kg csokoládé
Elkészítése: Olvasszuk meg a margarint, adjuk hozzá a cukrokat, és verjük habosra. Mehet bele a többi hozzávaló, de a csokit hagyjuk utoljára, azt apróra vágjuk, törjük. Bármilyen csoki jó, én a kimaradt télapókat és a nyuszikat is bele szoktam keverni. Pici golyókat formálunk belőle, kb dió nagyságút – ennél a résznél szoktam nyakig sütis lenni, mert ragad a tészta -, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Egy kicsit meglapogatjuk a tetejét, hogy lapos legyen. Arra figyeljünk, hogy minimum duplájára fognak nőni, így hagyjunk ennek helyet! 180 fokra melegített sütőben 10 percet sütjük! Amikor kész, még puha lesz, ettől ne ijedjünk meg, és tegyük vissza a sütőbe, mert a levegőn fog megszáradni! Kellemes állagú, nem túl kemény keksz lesz belőle!
Természetesen a fehéret is így kell elkészíteni, ott viszont mások az arányok a hozzávalókban: 0,2 kg cukor, 0,25 kg margarin, 2 tojás, 1-1 csomag sütőpor és vanillincukor, 0,4 kg liszt, 0,2 kg fehér csokoládé
Remélem ízleni fog nektek. Nagyon alkalmas akkor, ha hirtelen jelentkeznek be vendégek, és rövid időnk van sütni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: